Translate

zondag 14 april 2013

Moord en diefstal: 9 lammeren afgeslacht en gestolen




In een weiland aan de Boomstraat in Posterholt ( Limburg),zijn vrijdagavond of -nacht negen lammeren van zo'n twee maanden oud geslacht en gestolen. Eigenaar Ruud Wolters trof zaterdagmorgen alleen nog grote plassen bloed aan in zijn weiland.

Wolters dacht eerst nog dat zijn kudde schapen, vrijdagavond om 19.00 uur nog 18 ooien en 37 lammeren groot, door een moordlustige vos was bezocht. Maar toen een dierenarts en jagers zaterdagmorgen zijn wei bezochten, sloten die deze optie uit. Wolters: "Er lag ook nergens wol of ingewanden.

 De dieren, de negen oudste en grootste lammeren hebben ze uitgezocht, zijn gewoon brutaal afgeslacht. Dat lukt iemand ook niet alleen, je moet de dieren met meer mensen vangen en dan moet je ook nog weten hoe je het dier vastpakt en een halssnede toebrengt. Dit is gewoon moord en diefstal."
 
Het is niet de eerste keer dat Wolters een lam uit zijn weiland mist. "Maar dan was het er één, geen negen. Nu ben ik echt het vertrouwen kwijt nog dieren te houden."

De politie bevestigt dat Wolters melding heeft gemaakt van de diefstal van zijn lammeren en roept getuigen of mensen met bruikbare tips op zich te melden via 0900-8844.



 Met dank aan: het Limburgs Dagblad






1 opmerking:

  1. Niet alleen in Limburg maar ook in Drenthe zijn schapen gedood http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article9938613.ece/Lammeren-en-schapen-afgeslacht-in-Dwingeloo
    Paarden verkracht en vreselijk verminkt in Brabant http://www.dichtbij.nl/den-bosch/112/artikel/2735439/paard-verkracht-in-boxtel.aspx

    Er zijn veel zieke en gevaarlijke mensen actief momenteel.

    BeantwoordenVerwijderen