Translate

dinsdag 15 oktober 2013

Bill Gates: "Alternatieven voor vlees zijn de toekomst" Ik zeg, laten we het hopen !!

 
Na het zien van deze beelden zal u, denk ik, met mij hopen dat Bill Gates gelijk krijgt Wie kent Bill Gates niet? U niet? Dan is hier info:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates



Microsoft-oprichter Bill Gates heeft in een nieuwe interactieve blogpost 'The Future of Food' uitgelegd waarom 'nepvlees' de toekomst is. "Voedselwetenschappers zijn vlees aan het heruitvinden en iedereen kan er zijn voordeel mee doen", aldus Gates.
 
Vleesconsumptie verdubbelde de laatste twintig jaar, en zal dat nog eens doen tegen 2050. Steeds meer mensen kunnen het zich veroorloven steeds meer vlees te eten. Maar er is volgens Gates geen manier om genoeg vlees voor 9 miljard mensen te produceren. "Aan de andere kant kunnen we niet iedereen vragen vegetariër te worden. Daarom moeten er nieuwe alternatieven gevonden worden voor vleesproductie", schrijft Gates.
 
 

Niet alleen de manier waarop we vlees produceren moet vernieuwd worden, ook moet 'nepvlees' volgens de Microsoft-pionier een kans krijgen. "Voedselwetenschappers maken gezonde, plantaardige alternatieven die net als ei, kip en andere bronnen van proteïnen smaken", schrijft Gates. "Bedrijven als Beyond Meat en Hampton Creek Foods experimenteren volop met nieuwe manieren om van planten voedsel te maken dat als vlees en eieren smaakt", aldus Gates. "Ik proefde het alternatief voor kip van Beyond Meat en ik was onder de indruk. Ik kon het verschil tussen Beyond Meat en echte kip niet onderscheiden."

Drie motieven
Gates haalt er ook een specialist bij: Michael Pollan, de auteur van 'Het dilemma van de omnivoor'. "Er zijn drie grote motieven om minder of geen vlees te eten: je gezondheid, omdat een hoge consumptie van rood vlees de kans op kankers verhoogt; het milieu, omdat we weten dat de conventionele productie van vlees een van de grootste oorzaken van de klimaatverandering is; en ethiek, omdat de meeste fabrieken waar vlees en melk geproduceerd worden  plaatsen zijn waar dieren onnodig lijden." YES!



Toch geeft Pollan toe dat er op het vlak van alternatieven voor vlees nog heel wat werk aan de winkel is. "Ik heb er wel al enkele geprobeerd, maar ik ben niet nog volledig onder de indruk." Maar de markt heeft een groot potentieel. "De industrie verdient het meer investeerders te hebben dan tot nu toe het geval is."

Deel van de tekst met dank aan: www.hln.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten