Translate

dinsdag 18 februari 2014

Dierenpolitie :2 honden en 3 pups vervuild en ziek gered



honden en 3 pups van verdere verwaarlozing gered

In de gemeente Lingewaard 5 honden, waarvan 3 pups, van verdere verwaarlozing gered. De dieren werden eind januari door de politie aangetroffen in een woning. De woning was vervuild met uitwerpselen en urine en de dieren hadden geen beschikking over water. Ook het buitenverblijf van de volwassen honden was vervuild en het water dat daar stond was verre van vers.

De pups bleken niet gechipt, dit moet binnen 7 weken na geboorte gedaan worden, en dus ook niet geregistreerd. Bovendien waren ze slecht verzorgd. Een van de pups had kale plekken, alle drie hadden huidschilfers aan de poten en ze kregen niet de juiste voeding. Een van de volwassen honden had rood doorlopen ogen en van alle honden waren de nagels te lang. De ingeschakelde Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de Dierenpolitie hebben geprobeerd om de eigenaar ertoe te bewegen de situatie te verbeteren en de dieren naar de dierenarts te brengen. De eigenaar gaf aan dit wegens financiƫle problemen niet te kunnen doen.



De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft hierop opdracht gegeven de dieren onder bestuursdwang door een dierenarts te laten onderzoeken. Deze gaf aan dat de dieren intensieve behandeling nodig hadden. Toen bovendien duidelijk werd dat de eigenaar op zeer korte termijn voor behandeling opgenomen zou worden en niet zelf voor opvang van de dieren kon zorgen, zijn de 5 honden door de LID in samenwerking met de Dierenpolitie in bewaring genomen. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste verzorging krijgen. De gemaakte kosten zullen op de eigenaar verhaald worden.



Och lief dier wat een slechte start !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten