Translate

zaterdag 18 juli 2015

13 honden vastgebonden aan een paal waarvan sommigen nog maar enkele dagen oud



Maandagnacht werd Dierenbescherming Rijnmond gebeld dat er honden aan een paal waren vastgebonden bij een flat in Rotterdam. Ter plaatse zagen de medewerkers van de dierenambulance dat een aantal omstanders jonge hondjes onder hun jas had genomen. De mensen probeerden met hun lichaamswarmte de pups op temperatuur te houden. Het bleken hondjes van slechts enkele dagen oud te zijn.

Een volwassen reu, een jongere hond en een moederhond met maar liefst tien pups waren voor de flat gedumpt. De dierenambulance schakelde direct de politie in. De agenten kwamen er al snel achter dat de eigenaresse tussen het publiek stond en spraken haar aan. Problemen in de relationele sfeer hadden ertoe geleid dat zij bij haar moeder aan de Einsteinplaats was ingetrokken. De ex van de vrouw liet zijn ongenoegen blijken door alle honden die zij had voor de flat te dumpen.



De honden van het ras Cane Corso zijn overgebracht naar een dierenopvangcentrum. Hier krijgen ze alle medische verzorging die ze nodig hebben. Later worden ze naar een gastgezin worden overgebracht. De honden en pups zijn voorlopig nog niet klaar voor adoptie. De politie zal later nog een onderzoek starten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten