Translate

donderdag 20 augustus 2015

500.000 dieren om de 5 jaar onthoofd tijdens het Gadhimai festival nu verleden tijd? Eerst zien dan geloven

Nieuwsbericht van www.ciwf.nl

De wrede massaslachtingen van dieren tijdens het Gadhimai festival in Nepal zijn vanaf nu verleden tijd. Dit fantastische nieuws werd vorige week bekend gemaakt door de religieuze leiders van de tempel waar het festival gehouden werd.



Motilal Prasad, secretaris van de Gadhimai tempel: "We hebben besloten om het offeren van dieren volledig te stoppen. Ik besef dat de dieren heel veel op ons lijken, ze hebben dezelfde organen en voelen dezelfde pijn".

Jarenlange campagne

Het verbod op de oude traditie is een overwinning voor dierenwelzijnsorganisaties over de hele wereld en spaart de levens van miljoenen dieren in de toekomst. Het besluit werd genomen na grondige onderhandelingen met de tempelleiders en het jarenlange campagne werk van Animal Welfare Network Nepal (AWNN), met hulp van diverse internationale organisatie als Humane Society India (HSI) en Compassion in World Farming (CIWF).  www.ciwf.nl 

Wat is het Gadhimai festival? 


Gadhimai is ‘s werelds grootste offerfestival, waar al sinds 265 jaar elke vijf jaar honderdduizenden dieren op een zeer brute wijze worden geofferd aan de goden. Naar schatting werden in 2009 meer dan 500.000 buffels, geiten, kippen en andere dieren onthoofd. In 2014 werden, naar aanleiding van internationale protesten en een verbod op het transporteren van dieren van India naar Nepal, veel minder dieren geofferd.

Waterbuffel op het Gadhimai festival (foto genomen door onderzoekers CIWF)
Waterbuffel op het Gadhimai festival (foto genomen door onderzoekers CIWF)

Internationale actie

Ook de supporters van CIWF hebben een belangrijke rol gespeeld. Donaties werden gebruikt om educatie- en campagnemateriaal te financieren dat ter plekke gebruikt werd door AWMM in Nepal. En maar liefst 134.000 mensen over de hele wereld ondertekenden onze internationale petitie tegen de massale slacht. Wij coördineerden lobbywerk van organisaties uit 22 landen en oefenden internationale druk uit op de Nepalese regering.

Het is nog niet voorbij

Dit is een baanbrekend moment voor de dieren, maar er is nog veel werk aan de winkel voordat het volgende festival plaatsvindt in 2019. Campagne- en educatiewerk zullen hard nodig zijn om een nieuwe, positieve invulling te geven aan het Gadhimai festival, en te bereiken dat deelnemers het leven zullen vieren, in plaats van de dood.
                                    

3 opmerkingen:

  1. Hopelijk is God er blij mee dat dit vreselijk moorden ophoudt. De mens is geen goed wezen! Ena Maas Eigenaar Community Friends Google+ / Facebook / Greenpeace

    BeantwoordenVerwijderen
  2. God will destroys all of them along with their devil.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat er een eind aan komt maar vertrouw het niet. We houden de vinger aan de pols. We hebben een paar actieve dierenwelzijnsorganisaties in Nepal zoals www.animalnepal.org die ons op de hoogte houden

    BeantwoordenVerwijderen