Translate

dinsdag 13 oktober 2015

Politiebericht: Hondendief vangt twee maal bot



Laatste update:

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West
Hoogerheide - Een onbekende man heeft in de Monsigneur Ariënsstraat en in de Antwerpsestraatweg geprobeerd om een hond te stelen. De man weet zonder de honden te ontkomen.

1ste incident

Het eerste incident speelt zich af op maandag 28 september jl. Daar wordt een bruine labrador meegenomen vanuit een achtererf in de Monsigneur Ariënsstraat. De vrouw des huizes zit omstreeks 12.00 uur aan tafel te eten als zij de poortdeur hoort opengaan. Als de vrouw opkijkt ziet zij dat haar hond, die kort daarvoor nog op het achtererf loopt, verdwenen is. Haar net gearriveerde echtgenoot rent vervolgens de brandgang in en slaat alarm richting zijn buren. Plotseling ziet hij in de brandgang, die uitkomt op de Frenckenstraat, een Pools uitziende man staan die zijn hond in zijn nekvel vasthoudt. De ontvoerder voelt zich kennelijk betrapt, laat de hond los en kiest het hazenpad.

Signalement

De dader wordt omschreven als een Pools uitziende man met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.70 m. Zijn leeftijd wordt geschat op 30 jaar. Hij heeft kort donkerblond stekelhaar en blauwe ogen. Op dat moment draagt de ontvoerder een blauwe spijkerbroek en een blauwe bodywarmer met daaronder een grijze trui en witte schoenen.

2de incident

Het tweede incident speelt zich af op donderdag 8 oktober jl. Een vrouw laat tussen 12.00 en 13.00 uur op een grasveld langs de Antwerpsestraatweg haar hond uit. Haar Border Collie is niet aangelijnd en speelt met een balletje. Op een gegeven moment stopt er een zwarte bestelbus van het merk Mecedes, type Sprinter naast de hond. De bestuurder stapt uit en pakt de hond vast. Doordat de vrouw haar hond roept wrikt deze zich uit de handen van de man en rent naar haar toe. Vervolgens stapt de man weer in zijn auto en rijdt weg.

Signalement

De vrouw beschrijft de verdachte als een Pools uitziende man met een stevig postuur en blond stekelhaar. Zij schat dat de verdachte tussen de 30 en 40 jaar oud is. Over zijn kleding weet zij alleen te vertellen dat hij schoenen met felle kleuren (neonstrepen) draagt.

Getuigen gezocht

Gezien de overeenkomsten in de opgegeven signalementen is het mogelijk dat het om dezelfde persoon gaat. Herkent u deze man aan de hand van het opgegeven signalement of weet u waar hij op dit moment verblijft?  Deel uw informatie dan via 0900 8844.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten