Translate

zondag 1 november 2015

Met vastgebonden pootjes op brute wijze geschoren geplukt of levend gevild


Bron: www.actasia.nl

Het lot van het Angora konijn: geschoren, geplukt of levend gevild

Het Angora konijn is waarschijnlijk niet het eerste dier dat bij u opkomt, als u aan de vele slachtoffers in de bontindustrie denkt. Deze zachtaardige dieren worden vaak over het hoofd gezien als leverancier van wol en bont.
Toch wordt hun vacht massaal ‘geoogst’, wat enorm veel leed veroorzaakt.

Met vastgebonden pootjes, worden ze op brute wijze geschoren, geplukt of levend gevild, terwijl ze het uitschreeuwen van de pijn en angst.

Meer dan negentig procent van de Angora wol en bont komt uit China, waar er nog steeds geen enkele wet is om het welzijn van dieren te beschermen. De vacht wordt vervolgens verwerkt in kleding en allerhande accessoires, die hun weg vinden naar de consument – zowel nationaal als internationaal!

Wat kunt ú doen?
– Wees een bewuste consument en controleer etiketten. Als het (Angora) wol of bont bevat, of u vermoedt dat, koop het alstublieft niet. Informeer de winkeleigenaar – vaak zijn ze zich niet eens bewust van het dierenleed dat achter hun producten schuil gaat.
Steun onze Fur Free China campagne met een gift, zodat we de bontindustrie bij de bron kunnen bestrijden.


Als de vraag stopt, zal de wreedheid stoppen!

4 opmerkingen:

  1. De Chinezen zijn waarschijnlijk wel de laatsten op het gebied van dierenwelzijn. Maar let op! Die mensen die dit bont of angora wol kopen zijn de eindschuldigen. NOOIT kopen!! Diervriendelijk Angora bestaat niet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onzin, diervriendelijk angora bestaat wel degelijk! Maar, dat is wel heel arbeidsintensief. Ik heb zelf jarenlang angorakonijnen gehouden, overdag in de wei, s nachts in een binnenhok. Afhankelijk van de lengte van de wol tot 4x per week borstelen (gewoon net als een kat oid) en 1 x per 3 maanden rustig knippen. Ja daar was ik wel een uurtje of 2 per dier mee zoet. Daarna zelf spinnen en verkopen voor 9 gulden (ja gulden) per 10 gram. Zelfde prijs als andere fokkers. Maar daar zit het probleem, tegenwoordig wil men allemaal luxe artikelen (en ja, dat is angora) maar er niet voor betalen. Deze foute praktijken zijn ontstaan omdat iedereen goedkope angora wil! Ik koop het niet, heb gelukkig nog liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Jackie's belevenissen,
      Leerzame reactie. Zo kan het ook dus. Gr Erna

      Verwijderen