Translate

zaterdag 20 augustus 2016

Krankzinnig idee en een ramp voor onze planeet: 's werelds eerste diepzeemijn ( petitie)




Een Canadees mijnbouwbedrijf heeft een vergunning voor een krankzinnig idee dat een ramp voor onze planeet zou kunnen worden: s’ werelds eerste diepzeemijn.

We kennen allemaal voorbeelden van mijnbouwprojecten die ecosystemen op het vaste land aantastten -- Het laatste dat onze kwetsbare oceanen nodig hebben is dat bedrijven de vrijheid krijgen mineralen aan de oceaanbodem te onttrekken; niemand kan ze daar in de gaten houden.

Het goede nieuws is dat het bedrijf haar financiering moeilijk rond krijgt. Laten we dit project overspoelen met afkeuringen, toekomstige investeerders afschrikken, en deze nieuwe milieubedreiging snel de wereld uit helpen. Klik hieronder om deze petitie te tekenen. Wij sturen een versie naar alle potentiële investeerders en maken de risico’s van het project openbaar.

https://secure.avaaz.org/nl/png_nautilus_sust/?taEzThb

Ze hadden geen slechtere plek kunnen kiezen voor de diepzeemijn: precies naast een van s’ werelds grootste natuurschatten, een zeer complex ecosysteem voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea dat alles omvat van levendig koraalrif tot potvissen. Stel je voor wat ons nog te wachten staat als we aan deze opkomende industrie geen halt toeroepen.

Het mijnbouwbedrijf werkte niet eerder op deze schaal. Het is een risicovol project en het zit financieel nu al in zwaar vaarwater. Als wij potentiële investeerder kunnen afschrikken door de financiële risico’s duidelijk te maken, zouden we de mijn kunnen stoppen en geven we een waarschuwing af aan mijnbouwondernemers: van onze oceanen blijf je af!

Over de hele wereld wordt hard gewerkt aan een gezonde balans tussen mens en natuur. Deze balans is nodig voor duurzame ontwikkeling en is volgens wetenschapper noodzakelijk voor het voortbestaan van de mens en ontelbaar veel andere diersoorten. Het is hebzucht versus wijsheid -- laten wij ervoor zorgen dat de beste wint:
https://secure.avaaz.org/nl/png_nautilus_sust/?taEzThb

Wetenschappers die ecosystemen bestuderen merken op hoe complex hun onderlinge afhankelijkheid is. Om te kunnen overleven zijn wij mensen in hoge mate afhankelijk van kleine organismen als plankton en grotere als zee-egels. Mensen zien zich zelden als onderdeel van deze ecosystemen en vaker als eindpunt van de voedselketens die deze ecosystemen vormen. Maar Avaaz is een beweging voor mensen die de natuurlijke wereld willen beschermen, haar rentmeester willen zijn, en uiteindelijk in harmonie met de natuur willen samenleven.

Zo bezien gaat deze campagne over onze rol in ons ecosysteem, over onze rol als rentmeester die verantwoordelijkheid wil nemen voor onze prachtige planeet. Wij van het Avaaz-team zijn dankbaar dat we met onze volledige en magische beweging deze rol op ons kunnen nemen.

Met hoopvolle groet,

Ricken, Nell, Christoph, Lisa, Luis, Risalat en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE:

Nieuwe hotspot voor goudzoekers: de oceaanbodem (National Geographic)
http://www.nationalgeographic.nl/artikel/nieuwe-hotspot-voor-goudzoekers-de-oceaanbodem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten