Translate

vrijdag 2 september 2016

Daily cute: Wat deden de panda's toen de zookeeper herfstbladeren wegveegde? ( video )




Je kunt voor of tegen dierentuinen zijn maar neemt niet weg dat deze video beeldschoon is.

Leenpanda's komen naar Nederland

China leent twee reuzenpanda's aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dat maakte minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maandag in Peking bekend. Ze zijn 'een teken van de bijzondere band tussen China en Nederland', aldus de minister.



Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maakte de komst van de twee maandag in Peking bekend. Hij noemt het een eer dat Nederland twee panda's krijgt. Koenders is samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek in China.

Volkskrant-correspondente Marije Vlaskamp is de toezegging van de panda-uitleen absoluut een teken van goede banden met China, 'maar Nederland heeft hier wel erg op aangestuurd. Premier Rutte vroeg er bij zijn bezoek aan China twee jaar geleden nog net niet expliciet om, maar hij hield er bijna niet over op.' Overigens is het geen cadeau van China, maar zijn er voor Nederland kosten aan verbonden. Hoe hoog deze kosten zijn, is niet bekend.



Lange planning

Volgens Vlaskamp zal het nog wel even duren voor de panda's daadwerkelijk naar Nederland komen. 'Ik begreep van Chinese zijde dat het echt zo ver nog niet is. Er gaat een lange planning aan vooraf, het is zeker niet zo dat ze morgen kunnen worden verscheept.'

Ouwehands kon ook nog niet zeggen wanneer de panda's precies te zien zijn. 'We moeten eerst nog een traject doorlopen. Dat heeft onder meer te maken met de voorbereiding voor de panda's. Ook moet er nog een verblijf voor ze worden gebouwd', aldus een woordvoerder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten