Translate

zaterdag 26 november 2016

In 2020 zijn 2/3 van de wilde dieren verdwenen.....schud de wereldleiders wakker ( petitie )





In 2020 is 2/3 van de wilde dieren verdwenen. Het tempo waarin diersoorten uitsterven is nu even hoog als in de tijd dat dinosauriƫrs verdwenen -- we gaan de boom des levens met een kettingzaag te lijf.

Ja, ja, ik was zijn grootste fan

Als we deze tragedie niet tegenhouden zou biodiversiteit zo’n klap kunnen krijgen dat onze planeet stilvalt en onleefbaar zou worden. Maar er is hoop -- topwetenschappers ondersteunen een plan om van de helft van onze planeet beschermd gebied te maken en zo de harmonie met de natuur te herstellen.

Overheden vergaderen binnenkort over de afname van biodiversiteit. Als wij massaal onze stem laten horen kunnen wij politici het duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben om deze massale uitsterving tegen te houden.

                                       

Laat ook je stem horen, voor de aarde stilvalt

We zoeken de grenzen op van wat de aarde aankan. Toch staat de biodiversiteitscrisis niet hoog op de politieke agenda. Als genoeg van ons meedoen kunnen wij daar verandering in brengen.

De natuur de ruimte geven om te bloeien is volgens wetenschapper de beste manier om ecosystemen, en 80 tot 90% van de diersoorten, te redden. De natuur gebruikt dan haar eigen wijsheid om zich te herstellen. Dit 50%-plan klinkt ambitieus, maar het is absoluut haalbaar en misschien wel onze enige mogelijkheid om diersoorten --die ook elkaar nodig hebben om te overleven -- te redden.

Maar als we dit van de grond willen krijgen moeten overheden weten dat er overweldigende steun is voor dit plan om de natuur te beschermen tegen ontbossing, smerige energie en industriƫle landbouw. Laten we vandaag beginnen, met een enorme petitie en blijven werken tot we dit gewonnen hebben!

Laat ook je stem horen, voor de aarde stilvalt

Dat wij mensen zo ver verwijderd zijn geraakt van de natuur toont een gebrek aan wijsheid aan. Maar het is nog niet te laat. Wij, mensen, hebben het vermogen om te leren en wijzer te worden. Onze collectieve hoop op verandering heeft tot deze enorme Avaaz-beweging geleid en samen hebben we gevochten voor het klimaatakkoord van Parijs. We hebben de bescherming van 50% van onze aarde binnen handbereik. Laten we ons verenigen, de leiding nemen en de harmonie tussen mens en natuur herstellen.

Met hoop,

Iain, Danny, Lisa, Bert, Nell, Camille en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE:

Tempo uitsterven van dieren komt in stroomversnelling (Trouw)
http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/4403199/2016/10/26/Tempo-uitsterven-van-dieren-komt-in-stroomversnelling.dhtml

Snelheid waarmee dieren uitsterven is 100 keer zo snel als normaal (Gazet van Antwerpen)
http://www.gva.be/cnt/dmf20161027_02542460/snelheid-waarmee-dieren-uitsterven-is-100-keer-zo-snel-als-normaal

IN HET ENGELS

World on track to lose two-thirds of wild animals by 2020, major report warns (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/27/world-on-track-to-lose-two-thirds-of-wild-animals-by-2020-major-report-warns?CMP=fb_gu

Can the World Really Set Aside Half of the Planet for Wildlife? (Smithsonian Magazine)
http://www.smithsonianmag.com/ist/?next=/science-nature/can-world-really-set-aside-half-planet-wildlife-180952379/

Sixth Wildlife Mass Extinction May Happen in 2020, Experts Say (Nature World News)
http://www.natureworldnews.com/articles/30805/20161027/year-2020-era-wildlife-mass-extinction.htm




Geen opmerkingen:

Een reactie posten