Translate

zondag 17 september 2017

Honden aan kettingen vastgebonden staande diep in het water op Sint-Maarten krijgen hulp



Heel directe hulp voor de dieren op St. Maarten
De schade op Sint-Maarten is enorm. Vrijwel alle aandacht gaat uit naar alleen de mensen en over de vele al dan niet gewonde honden en katten zien of horen wij heel weinig.
Iemand die zich het lot van deze vele honderden dieren aantrekt is Janet Mulder. Een geweldige dierenvriendin, die al vele jaren zich zeer actief inzet als dieren ergens in de wereld misbruikt of mishandeld worden.
 
 
Janet zet zich al jaren in, om overal waar dieren mishandeld of misbruikt worden, hier actief tegen te protesteren. Zoals hier bij het Dolfinarium in Harderwijk tegen de gevangenschap van de dolfijnen en in Londen vóór de ambassade van Japan tegen de wrede walvisvangst.
 
Nu gaat Janet zich inzetten voor de dieren op St. Maarten. Veelal zijn de eigenaren vertrokken en zijn de huisdieren noodgedwongen achtergebleven. Maar natuurlijk zijn er ook veel zwerfdieren die nu in een uitzichtloze situatie zijn gekomen: geen voedsel, geen drinkwater (alleen zout zeewater) en geen verzorging voor de gewonde dieren.
Zij heeft besloten om hen te gaan helpen. Heel direct en heel persoonlijk. Op 8 oktober vliegt zij per KLM naar het eiland toe. Dat betaalt ze zelf en op St. Maarten kan zij slapen bij een dierenvriendin. Daar zal ze dan het hele eiland willen gaan rondtrekken, om overal te kijken waar dieren hulp nodig hebben.

Ze blijft er 3 weken en wil veel noodzakelijke goederen meenemen, zoals medicijnen, verbandmiddelen, hondenriemen, enz. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er ook geld wordt gedoneerd. Daarmee kan zij ter plaatse o.a. voer voor de dieren proberen te kopen en extra noodzakelijke medicijnen vóór vertrek aanschaffen.
 
Onze trouwe vrijwilligster Yvonne Bierman kent haar al vele jaren persoonlijk en weet zeker dat iedere euro door Janet alleen voor de dieren zal worden gebruikt.
Als je meer wilt lezen, of persoonlijk met haar in contact wil komen (bijv. om ook goederen in Lelystad te komen brengen) ga dan naar haar Facebook-pagina:
Donaties kunnen naar Janet rechtstreeks, het banknummer zie je op haar Facebook staan, maar het mag ook via onze stichting gaan. Dan is je donatie aftrekbaar van de belastingen. Zet er dan even bij: Noodhulp St. Maarten.

Doneer ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening: 
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

LAATSTE NIEUWS:
- 16 sep. - Goed nieuws: Janet heeft haar reis kunnen vervroegen, door het geweldige aanbod van Sea Shepherds, om vanaf Curacao haar en al haar ingezamelde spullen met hun boot naar St. Maarten te willen vervoeren. Daarom vliegt zij al a.s woensdag 20 september naar Curacao en kan dus veel eerder met de hulp voor de dieren beginnen, dan eerst gepland.  

Slecht nieuws: Wij hebben vernomen dat de militairen van de Nederlandse marine en luchtmacht die momenteel op St. Maarten hulp verlenen, strenge instructies hebben gekregen dat hulpbehoevende dieren daar GEEN water mogen krijgen. Dit is alleen voor de mensen...

- 15 sep. - Wij zijn heel benieuwd of er morgen tijdens de speciale televisie-uitzending over St. Maarten ook aandacht zal zijn voor de grote aantallen (zwerf)dieren, die òf gedood zijn, òf al dan niet gewond daar nu nog ronddwalen, zonder eten, drinken of verzorging. Donaties kunnen ervoor zorgen dat Janet zoveel mogelijk dieren directe hulp kan gaan bieden tijdens haar komende verblijf op het getroffen eiland.

Streefbedrag: 500 euro - Stand per 16 sep.: 55 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten