Translate

dinsdag 12 september 2017

Stichting Dierennood is gestart met een actie voor tijdelijke opvangplaatsen voor dieren in Dahab Egypte ( 10 ontroerende foto's )


Daadwerkelijke hulp voor zwerfdieren in Dahab

Sterilisaties.
Dat is het toverwoord tegen alle honger, pijn en leed in de hele dierenwereld. We kunnen het niet vaak genoeg vertellen. Een dier wat niet geboren wordt hoeft dat allemaal niet mee te maken. 

Teefjes hebben het al moeilijk genoeg om in zo'n land voor zichzelf te moeten zorgen. Maar als zij dan ook nog 2 nestjes per jaar krijgen, moeten ze ook veel verantwoordelijkheid hebben voor al hun kinderen.

Zoveel stress en zorgen voor de mama’s. Die zelf ook geen enkele vetreserve hebben.
Met minder reutjes zouden er ook geen grote vechtpartijen meer plaatsvinden.
En misschien nog wel het belangrijkste voordeel van sterilisaties is dat de plaatselijke bevolking minder overlast heeft, waardoor er dan minder mishandelingen en vergiftigingen zouden voorkomen.
Wij hameren er al vele jaren op en wij kwamen nu met een geweldige stichting in contact die ook op deze manier veel zwerfdieren wil gaan helpen.

Wij hebben het dan over Stichting Zwerfdieren in Dahab oftewel Animal Welfare Dahab.
hond met puppies
Vaak krijgen de teefjes 2 nestjes in één jaar.
Met veel liefde wordt een binnen gebracht dier verzorgd.

Stichting Zwerfdieren in Dahab
Al ruim 5 jaar zetten de tientallen vrijwilligers van deze stichting zich in voor een beter leven voor de honden en katten op straat in deze Egyptische badplaats.
Niet door individuele honden en katten naar het buitenland te sturen voor een gouden mandje.
Dat is natuurlijk heerlijk voor die paar bofkontjes, maar helpt niet om de populatie terug te dringen, want de volgende dag is het plekje op straat alweer door een ander zwerfdier ingenomen.
Maar juist door ter plaatse te werken aan het terugdringen van de zwerfdieren populatie. Zodat dieren ter plaatse het beter krijgen.  En met zichtbare resultaten!
Werden zwerfdieren daar voorheen stelselmatig afgemaakt door afschuwelijke vergiftigingen, dit behoort nu tot het verleden.

Door het toepassen van de TNR (vangen, steriliseren en terugplaatsen) in samenwerking met de lokale overheid, behoort het afmaken van zwerfdieren sindsdien tot het verleden!

honden helpen op straat
Al ruim 5 jaar zetten de tientallen vrijwilligers van deze stichting zich in.
locale bewoner brengt hond in voor sterilisatie
Locale bewoner brengt hond in voor sterilisatie…
Educatie
Ook met educatie en voorlichting dragen ze bij aan het welzijn van dieren. Door kinderen te leren dat dieren op straat ook je vriend kunnen zijn. Sterker nog, als je je als kind eenzaam voelt, de andere kinderen je pesten, mama en papa je niet begrijpen…wie laat jou dan nooit in de steek?
Kortom, de mensen achter de stichting zijn enorm begaan met het prachtige plaatsje Dahab en de enorm vriendelijke dieren die daar op straat leven. Want daar gaat het toch om: een goed evenwicht tussen mens en dier, met respect voor elkaar.
Ze doen dit door 3 tot 4 maal per jaar een grootschalig TNR project uit te voeren! Vrijwillige dierenartsen uit binnen- en buitenland komen dan naar Dahab en een grote groep dieren wordt dan gesteriliseerd, ingeënt en behandeld tegen vlooien en teken. De gesteriliseerde dieren blijven in beeld bij de diverse vrijwilligers, worden gevolgd en waar nodig bijgevoerd of op een andere manier geholpen.

Ook tussentijds worden dieren gesteriliseerd door de lokale dierenarts. Een sterilisatie is niet heel duur. Voor een kat is het 15 euro en voor een hond 25 euro. Voor die prijs wordt een zee van ellende voorkomen.
Educatie en voorlichting…
4 maal per jaar een grootschalig TNR programma…
Eigen opvang is hun grote wens
Maar momenteel is er een groot tekort aan tijdelijke opvangplaatsen. Waar de honden en katten na hun operatie kunnen aansterken voordat ze terug kunnen gaan naar hun roedel op straat. Of waar dieren die gewond, ziek of aangereden zijn, tijdelijk kunnen worden opgevangen.
Om dit te kunnen doen, willen ze zo graag een eigen dierenopvang starten in Dahab. Een klein stukje grond met een gebouwtje met dierenverblijven, een operatieruimte en een plaats voor verzorging van gewonde en oude, zieke dieren. Daarvoor is geld nodig. Geld dat ze hopen te krijgen van dierenvrienden die dieren op straat een helpende hand willen toesteken.

Natuurlijk hebben wij deze stichting eerst goed gecheckt. Daaruit kwam naar voren, dat zij op dezelfde manier denken en werken als wij van Dierennood. Dus dat alle beschikbare middelen –zonder uitzondering- worden aangewend aan hulp voor de dieren. Er zijn geen betaalde krachten maar uitsluitend vrijwilligers. Ze hebben geen kantoorpanden, en de bestuursleden stellen belangeloos hun vrije tijd en ruimte in hun huis beschikbaar voor de opslag van materialen.
En, ook belangrijk, ze zijn ook regelmatig ter plaatse om de projecten en bestedingen van de stichting te coördineren. En die reizen? Die betalen ze natuurlijk zelf. Zo zorgen ze dat uw hulp ook echt naar de dieren gaat. Zo hoort het te gaan!

Zelden zal een donatie zo goed terecht komen als in deze maand. Iedere euro wordt besteed om eindeloos veel dieren bittere ellende te voorkomen. Maar ook om de gewonde dieren op straat daadwerkelijk te kunnen helpen.


Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Hulpactie 94’
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Streefbedrag: 2.500 euro – Stand:

Laatste nieuws en dank-je-wel






Geen opmerkingen:

Een reactie posten