Translate

maandag 6 november 2017

Op bloedboerderijen in Zuid-Amerika worden tienduizenden drachtige merries systematisch mishandeld.


Tienduizenden paarden systematisch mishandeld    PETITIE
  https://www.dierenrecht.nl/bloedboerderijen

Op bloedboerderijen in Zuid-Amerika worden tienduizenden drachtige merries systematisch mishandeld. Zonder enige zorg voor hun welzijn en gezondheid of dat van hun veulens neemt men grote hoeveelheden bloed bij hen af, voor de winning van het hormoon PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropine). Dit hormoon wordt in ons land gebruikt om de vruchtbaarheid van zeugen en melkkoeien te verhogen. Deze behandeling staat al jaren om ethische redenen ter discussie. Bovendien bestaan er synthetische alternatieven voor PMSG.

De misstanden kwamen aan het licht door onderzoek van Animal Welfare Foundation en Tierschützbund Zürich. Twee- tot driemaal per week wordt er tien liter bloed (per keer!) bij de merries afgetapt. De dieren lijden aan ernstige bloedarmoede en lopen als gevolg van een verlaagde weerstand veel infecties op. De merries worden na een maand of vijf meestal geaborteerd. Zieke en kreupele dieren creperen, want medische zorg is er niet. De weiden liggen vaak vol kadavers.
De Nederlandse politiek moet aandringen op een importverbod van PMSG voor de Europese Unie. EU-landen behoren tot de belangrijkste importeurs van PMSG uit Zuid-Amerika; met een Europees importverbod kan dus de mishandeling van duizenden paarden voorkomen worden. Voor het zover is, moeten een meerderheid van de EU-landen en de Europese Commissie echter instemmen met zo’n verbod.

In afwachting van een importverbod in de EU roepen wij daarom de Nederlandse varkenshouders, melkveehouders en dierenartsen op om te stoppen met het gebruik van middelen die PMSG bevatten, en te vragen naar synthetische alternatieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten