Translate

zaterdag 9 december 2017

Innovatief idee voor natuurbescherming? Mail het INNO fonds vóór 31 december




INNO-Fonds: Ode aan de Wildernis
De natuur beschermen blijft een uitdaging. Innovatieve ideeën zijn dan ook hard nodig om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. Het INNO fonds geeft subsidies om de beste ideeën uit te kunnen voeren en daarmee natuurbescherming een stap verder te brengen. Heb jij een innovatief idee? Meld het snel aan en maak kans op de INNO-subsidie!
De subsidies van maximaal 10.000 euro geeft het INNO fonds aan Nederlandse stichtingen om hun innovatieve projecten op te starten. De projecten kunnen in Nederland en het buitenland plaatsvinden en dragen bij aan internationale natuurbescherming.
Voorwaarden
Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet jouw project aan de volgende criteria voldoen:
  • Klein en innovatief
  • Link met internationale natuurbescherming
  • Tastbaar met concrete resultaten
  • Voorbeeldrol voor andere projecten
  • Versterking van maatschappelijke organisaties
Voorbeelden succesvolle innovaties
Het INNO fonds steunt allerlei soorten projecten, van educatie en onderzoek tot capaciteitsopbouw. De projecten variëren van het uittesten van nieuwe manieren om soorten te volgen tot kunstwerken om aandacht te trekken voor de ‘plastic soep’ of klimaatverandering. WNF kan de ervaring uit de projecten vervolgens ook voor andere gebieden of nieuwe trajecten inzetten.

Een mooi voorbeeld is het project van 2 Nederlandse bedrijven die een speciale sensor voor bedreigde neushoorns ontwikkelden. Hiermee kunnen rangers de neushoorns lokaliseren en hun activiteiten volgen. Via het INNO-fonds steunt WNF het innovatieve project, zodat ze verder kunnen uitbreiden in Tanzania.

Meld jouw project aan

Heb je een innovatief idee? Insturen van jouw idee is heel eenvoudig. Check even de voorwaarden en meld je direct aan bij het INNO fonds via het aanvraagformulier.

Let op: aanmelden kan tot 31 december 2017.
Heb je nog vragen? Mail deze naar inno@wwf.nl
Uitslag
Begin februari 2018 maken we de uitslag bekend. We rekenen op veel innovatieve ideeën!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten