Translate

donderdag 28 december 2017

Na meldingen over verwaarloosde honden in een bestelbus zijn 28 honden door dierenpolitie in beslag genomen




Dierenpolitie haalt 28 honden uit auto

Laatste update:
Noord-Holland - Naar aanleiding van meerdere meldingen over verwaarloosde honden die in een bestelbus zouden verblijven, is de dierenpolitie op zoek gegaan naar dit voertuig.

Op dinsdagmiddag 26 december wist de politie de bewuste bestelbus op te sporen in Noord-Holland-Noord. In deze bestelbus zaten 28 honden in transportboxen opgesloten onder erbarmelijke omstandigheden. De honden en de bus zijn op last van de Officier van Justitie in beslag genomen en de expertise van de dierenpolitie werd ingezet. De dierenpolitie heeft ervoor gezorgd dat de honden de nodige medische zorg kregen die zij nodig hadden. Nadat de honden uit hun benarde positie waren gehaald, zijn de honden naar een tijdelijk opvangadres gebracht, waar zij door een dierenarts zijn behandeld.  
Tegen de 43-jarige eigenaresse van de bestelbus wordt proces-verbaal opgemaakt. De dierenpolitie doet nader onderzoek naar de herkomst van de honden.
in beslag genomen hond 2
honden in bestelauto
in beslag genomen hond

Dierenpolitie

Bij de dierenpolitie werken taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed. In de volksmond worden deze agenten ook wel de dierenpolitie genoemd. Deze agenten treden op tegen o.a. mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen.
Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144.
Meer informatie over het werk van de dierenpolitie is hier te vinden op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten