Translate

woensdag 13 december 2017

Vermiste kat Fleur na 3,5 jaar herenigd met baasjes



Pippa stond op de website van Dierenopvangcentrum Vlaardingen als plaatsbare kat. Haar baasjes herkenden haar en belden het dierenasiel dolblij op. Pippa blijkt Fleur te heten en was al 3,5 jaar vermist.
“Pippa werd bij ons binnengebracht door de dierenambulance”, vertelt dierenverzorger Annette Hermes, “ze liep al een paar dagen bij mensen voor de deur en bleef maar om aandacht vragen.” In het dierenopvangcentrum behandelde de chiropractor de heupen van Pippa, omdat ze vastzaten en ze er duidelijk pijn aan had. Verder zag ze er gezond uit. “Een beetje dun, maar wel stevig. Zeker niet graatmager, dus ik denk niet dat Pippa lang heeft rondgezworven”, concludeert Annette. Pippa is een sociale kat en reageerde direct al aanhankelijk. Zwerfkatten zijn over het algemeen een stuk schuwer. Na een paar weken had niemand Pippa herkend en werd ze als plaatsbare kat op Ik Zoek Baas gezet en op de website van Dierenopvangcentrum Vlaardingen.


Pippa (of eigenlijk Fleur) werd via de dierenambulance binnengebracht.

“Dat is Fleur!”


Gelukkig werd ze niet direct geplaatst, want geheel onverwachts belden de baasjes van Pippa naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Ze heette eigenlijk Fleur en was al 3,5 jaar vermist. Al die tijd hadden de baasjes de websites van verschillende dierenasielen in de gaten gehouden, in de hoop hun dier weer in de armen te kunnen sluiten. Ze gaven niet op. Tot hun grote verbazing en blijdschap zagen ze Pippa staan. “Dat is Fleur! Die blik, dat kan niet anders!” Een vreugdevolle hereniging volgde. Baasjes en kat herkenden elkaar direct.

Fleur en haar baasjes zijn weer dolgelukkig samen.

Chip je kat

Fleur had geen chip, waardoor ze na het kwijtraken niet direct herkend werd. Dierenopvangcentrum Vlaardingen heeft Fleur bij binnenkomst direct laten chippen. Ze staat nu ook goed geregistreerd in de database. Heeft jouw hond of kat nog geen chip? Voor honden is chippen verplicht, maar we raden je ook ten zeerste aan je kat te laten chippen en registreren. Zo is altijd duidelijk wie de eigenaar van de kat is. Verhuis je? Vergeet dan niet je adreswijziging door te geven. Weet je niet meer bij welke databank het chipnummer hoort? Check dit via www.chipnummer.nl. Weet je niet meer wat het chipnummer is? Laat het nummer aflezen door de dierenarts. Meer weten over het chippen van je dier? Check de website Chip je dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten